Следвайте Гласове в ТелеграмУкраинският заместник външен министър Андрий Мелник смята, че

...
 Следвайте Гласове в ТелеграмУкраинският заместник външен министър Андрий Мелник смята, че
Коментари Харесай

Заместник външен министър на Украйна: Ролята на Китай като посредник в конфликта не е нереалистична

 Следвайте " Гласове " в Телеграм

Украинският заместител външен министър Андрий Мелник счита, че вероятността Китай да поеме ролята на медиатор във войната в Украйна " не е нереалистична ", съобщи ДПА.

" Разбира се, че китайците преследват личните си ползи, само че аз в действителност считам, че заслужено и спокойно позволение и преустановяване на военните дейности е повече в сходство с ползите на Пекин, в сравнение с това голямо и неспиращо земетресение, разтърсващо целия международен ред ", сподели през днешния ден Мелник в изявление за изданията от немската медийна група " Функе ".

Телефонният диалог сред украинския президент Володимир Зеленски и китайския водач Си Цзинпин, извършен за първи път откогато стартира войната преди 14 месеца, " е огромен прогрес в укрепването на нашите връзки с Китай и прекратяването на съветската експанзия ", добави той.

Бившият украински дипломат в Германия акцентира обаче, че " за Киев отдръпването на всички съветски войски от окупираните територии е наложително изискване ".

Според предлагането на Китай за политическо позволение на спора в Украйна не се планува изтеглянето на Русия от регионите, които е окупирала през миналата година нито от Кримския полуостров, анексиран от Москва през 2014 година, отбелязва организацията.

Инфо: Българска телеграфна агенция

 

 

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР